Quinoa met bietjes en raapstelen

Met dit kleurrijke lunchgerecht ben je verzekerd van een feestje op je bord! Deze quinoa salade is ontzettend veelzijdig. Fris door de dressing, maar ook hartig door de verschillende groentes.


Bio boodschappenlijstje

Lunchgerecht, 4 personen, voorbereidingstijd 30 min., bereidingstijd 20 min., vega

  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 kleine geschilde rode bietjes
  • 200 g quinoa
  • 2 eetlepels bieslook fijngeknipt
  • 3 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • 250 g raapsteeltjes
  • 50 g verkruimelde feta of geitenkaas

Keukengerei

  • Mengkommetje
  • Rasp
  • (Kaas)schaaf
  • Slacentrifuge

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Klop het citroensap met de olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schaaf 2 bietjes in dunne plakjes en schep ze in een diep bord met 2 eetlepels dressing.


Stap 2: Snijd de andere bietjes in hele kleine blokjes en meng ze in een kommetje met twee eetlepels dressing. Laat de plakjes en blokjes biet een half uurtje staan.


Stap 3: Kook de quinoa in een pan met 400 ml water en wat zout 12-5 minuten, tot het gaar en mooi droog is. Roer de rest van de dressing met de citroensap, peterselie en bieslook door de quinoa en laat het graan afkoelen tot het lauwwarm is.


Stap 4: Snijd de wortels van de raapstelen en was de raapstelen in ruim water. Sla ze vervolgens droog in de slacentrifuge. Snijd de helft fijn.


Stap 5: Leg de plakjes biet en de hele raapstelen op 4 borden. Schep de blokjes biet en de gesneden raapstelen door de quinoa en schep de quinoa salade op de groente op de borden. Strooi de verkruimelde kaas erover. Druppel wat rode bietendressing rond de salade op het bord, voor een extra mooi effect.


Rode biet

De rode biet is de ster van deze maaltijd! De smaak van deze mooi gekleurde knol komt goed tot zijn recht in deze quinoa. Wist je dat rode biet het hele jaar door verkrijgbaar is van Nederlandse bodem? Een lokale keuze dus. Als je kiest voor de biologische variant weet je zeker dat er bij de teelt ruimte is voor voldoende vruchtwisseling en gezonde groei. En dat is belangrijk, want zo blijft de bodem vruchtbaar. Dat is lekker voor de natuur én voor jouw salade met bietjes!




Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen