Doperwten-tabouleh met gegrilde halloumi

Zin in een lekkere maaltijdsalade? Met deze tabouleh van couscous, doperwten, verse kruiden en halloumi heb je meteen een heleboel groente binnen. Laat je verrassen door de frisse smaak van de salade en de hartige halloumi!


Bio boodschappenlijstje

Maaltijdsalade, 4 personen, bereidingstijd 60 min., vega

  • 1 kg verse doperwten (400 - 500 g gedopt)
  • 2 bleekselderijstengels en gele blaadjes, schoongemaakt
  • 200 g gewassen couscous
  • 3-4 bosuitjes, in ringetjes
  • 10 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 5 eetlepels fijngesneden munt
  • 1 grote citroen, uitgeperst
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 250 g halloumi*
  • Optioneel: zuurdesembrood

Keukengerei

  • Grillpan

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Kook de doperwten in ruim water met zout 2 minuten. Giet de doperwten af en schep ze in een schaal.


Stap 2: Trek met een scherp mesje de draden van de stengels bleekselderij. Snijd de stengels in flinterdunne plakjes en hak de blaadjes van de bleekselderij fijn. Schep de couscous, bleekselderij, bosui, peterselie, munt, citroensap en 4 eetlepels olie door de doperwten. Laat de salade 30-60 minuten op smaak komen.


Stap 3: Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik en bestrijk ze met olie. Verhit de grilpan en gril de kaas aan elke kant 3 minuten.


Stap 4: Schep de kaas met een spatel uit de grillpan en verdeel de plakken over 4 borden. Serveer de tabouleh erbij. Heerlijk met warm geroosterd zuurdesembrood!


*Je kunt de halloumi vervangen door 150 g verse geitenkaas of feta. Verbrokkel de kaas en strooi deze over de salade.


Doperwten

De verse doperwten in deze heerlijke tabouleh halen de zomer naar jouw eettafel. Doperwten zie je vooral in blik en pot in de supermarkt. Alleen in mei t/m juli zijn ze vers en van eigen bodem te verkrijgen. Dit is dus hét moment om deze doperwten-tabouleh op tafel te toveren. Kies wel voor biologische doperwten. Biologische telers houden rekening met het klimaat en gebruiken alleen natuurlijke mest en compost om hun land vruchtbaar te houden. Dat is lekker voor de biodiversiteit én voor jouw doperwten! Ook buiten deze maanden kun je deze tabouleh maken, kies dan voor biologische doperwten uit blik of pot.

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen