Tweede Kamer kiest voor meer biologisch

07-06-21 11:21

Goede zaak! Vorige week zijn er maar liefst vier moties in de Tweede Kamer aangenomen om biologische landbouw en voeding te stimuleren. Het is lang geleden dat de biologische sector zoveel overheidssteun krijgt, vertelt Michaël Wilde van Bionext. Aanleiding voor de moties is een oproep vanuit de EU vorige week, waarin zij pleitte dat alle lidstaten met een organic action plan moeten komen. Lees in het kort welke moties zijn aangenomen.

Motie 1: Supermarkt convenant
Meer aandacht voor biologische voeding, door actieve voorlichting in de winkel, meer schapruimte en een breder biologisch assortiment.

Motie 2: Biologisch in het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid
Hierdoor hebben biologische boeren automatisch recht op de basispremie per hectare, plus alle eco regelingen vanwege hun extra inzet op natuur en milieu.

Motie 3: Meer biologisch bollen en perkgoed
De regering gaat bekijken of het aandeel biologische bloembollen en perkgoed dat gemeenten en provincies afnemen verhoogd kan worden naar minimaal 25%.

Motie 4: Het gebruik van groen laag-risico middelen
Zogenaamde groene laag-risico middelen krijgen voorrang bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen.

Lees meer over de moties op de site van Bionext.

Meer weten over biologisch?
Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is tussen biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)