Stap over op biologische kaas

29-12-20 13:49

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische kaas, want biologische kaasmakers gebruiken geen kunstmatige kleurstoffen. Zo kun jij genieten van een (h)eerlijke kaas. En dat is lekker voor je lunch én voor de wereld.

Dicht bij de natuur met smaakvolle kaas

Kiezen voor biologische kaas is een makkelijke manier om impact te maken, want biologische kaasmakers blijven dicht bij de natuur. Ze gebruiken melk van koeien die lekker veel buiten in de wei lopen. De koeien eten voedzaam gras vol met klavers en kruiden, waardoor ze smaakvolle melk vol voedingsstoffen geven. De kaasmaker maakt de lekkerste kaas van melk, zuursel, stremsel en zout. Hij voegt geen chemische stoffen zoals kunstmatige kleurstoffen toe, zo blijft de kaas lekker dicht bij de natuur. En dat proef je! Overstappen op biologische kaas is lekker voor je lunch, de koeien én voor de wereld.

Hoe herken ik biologische kaas?

Biologische kaas is makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op de verpakking. In een winkel waar ook niet-biologische producten verkocht worden, is het verplicht om het Europese biologisch keurmerk op de verpakking te hebben. Let daar dus altijd op. In een biologische speciaalzaak weet je zeker dat wat je koopt biologisch is, omdat deze winkels enkel biologische producten in hun assortiment hebben.

Meer weten over biologische kaas?

  • Biologische kaasmakers gebruiken geen chemische E-nummers in hun kaas.
  • Zuivelproducent Klaas voert het hele proces van zuivelproductie van koe tot kaas uit op zijn bedrijf.
  • Zin in kaas? Deze biologische Mexicaanse quesadilla’s zijn de ideale lunch!

Meer weten over biologisch?

Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is tussen biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!

Tags

overstapweken

vind-ik-leuk(s)