Stap over op biologische haver

29-12-20 13:51

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische haver. Want biologische telers gebruiken geen kunstmest en zo krijgt haver alle tijd om te groeien en zijn smaak te ontwikkelen. En dat is lekker voor de goede start.

Biologische haver voor een gezonde bodem en klimaat

Overstappen op biologische haver betekent kiezen voor een voedzaam product vol smaak, dat ook nog eens goed is voor de bodem. Biologische boeren gebruiken geen kunstmest, maar houden de bodem vruchtbaar met compost en mest van biologische dieren. Biologische haver krijgt dus alle tijd om te groeien. De wortels van de haverplant blijven na de oogst achter in de bodem. Bodemdiertjes zetten deze plantenresten en meststoffen vervolgens om in humus: een stofje dat ervoor zorgt dat de grond beter water kan vasthouden, en beter tegen erosie kan. Hierdoor wordt ook CO2 vastgelegd in de bodem, waardoor er minder CO2 in de atmosfeer is. En dat is weer fijn voor het klimaat! Kiezen voor biologische haver is dus een makkelijke manier om een positieve impact te maken op de wereld.

Hoe herken ik biologische haver?

Biologische haver is makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op de verpakking, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologische haver?

  • Biologische boeren telen hun haver zonder kunstmest, wel zo lekker voor de bodem.
  • Biologische telers werken volgens de internationale waarden van bio: Health, Ecology, Fairness en Care.
  • Maak zelf granola van biologische havermout, of bak er bananenbrood mee! Ontdek hier vijf heerlijke biologische ontbijtjes.

Meer weten over biologisch?

Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is tussen biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!

Tags

overstapweken

vind-ik-leuk(s)