Stap over op biologische appels

26-08-20 11:20

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische appels. Biologische appeltelers gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen waardoor de insecten in de boomgaard ongestoord hun werk kunnen blijven doen. Dat is lekker voor de biodiversiteit én lekker voor jouw appeltje voor de dorst.

Evenwicht door natuurlijke vijanden in de boomgaard
Appel is de meest gegeten fruitsoort in Nederland. Kiezen voor biologische appels is dus een makkelijke manier om veel impact te maken! Biologische fruittelers gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen waardoor er lekker veel insecten kunnen rondkruipen en -vliegen in de boomgaard. Als er veel verschillende soorten beestjes op zijn land zijn, krijgen insecten minder kans om zich te ontwikkelen tot een plaag. Er zijn dan namelijk altijd ‘natuurlijke vijanden’ aanwezig: dieren die andere beestjes eten als prooi. Daarom zorgt de biologische fruitteler met bloemstroken, houtwallen, kikkerpoelen, nestkastjes of stukjes wilde natuur op hun land ervoor dat zijn grond een aantrekkelijke omgeving is voor allerlei dieren. Zo blijft de hoeveelheid beestjes in de boomgaard in evenwicht en hoeven fruittelers geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Wel zo lekker voor jouw appeltje voor de dorst!

Hoe herken ik biologische appels?
Biologische appels zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op de verpakking, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologische appels?
  • In september organiseren veel biologische fruittelers plukdagen! Struin door de mooiste boomgaarden en neem je vers geplukte appels mee naar huis.
  • Biologische fruittelers werken volgens de internationale waarden van biologisch: Health, Ecology, Fairness & Care.
  • Zin gekregen in appel? Maak dan deze appeltaart met gedroogd fruit.

Meer weten over biologisch?
Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)