Fruittelers om te bezoeken tijdens de landelijke fruitplukdagen

07-08-19 10:18

September is fruitplukmaand! Dat betekent dat je bij veel fruittelers je eigen fruit kan plukken. Struin eindeloos door de mooiste biologische boomgaarden van Nederland en neem je eigen vers geplukte appels en peren mee naar huis. Trek je laarzen aan, neem een stevige tas mee en plukken maar!

1. Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek

Bij landgoed de Olmenhorst pluk je deze zomer heerlijke biologische appels en peren. Van 14 september t/m 27 oktober is de boomgaard geopend voor zelfpluk op woensdagmiddag van 13:00 - 17:00 en in het weekend van 10:00 - 17:00. Heb je altijd al zelf een appelboom gewild? Bij Landgoed de Olmenhorst kun je ook een boom adopteren en altijd komen plukken!

2. De Oosterwaarde in Diepenveen

Vlakbij Deventer ligt bio-dynamisch landbouwbedrijf De Oosterwaarde. Elke dinsdag- en vrijdagmiddag tussen 14:00 en 18:00, en op zaterdagochtend van 10:00-13:00 is De Oosterwaarde open om zelf fruit te komen plukken! Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je er allerlei soorten bessen, kersen en pruimen plukken. Naast heerlijk fruit, worden er ook allerlei groentesoorten en bloemen geteeld die je in de boerderijwinkel kunt kopen.

3. Fruittuin van West in Amsterdam

Even ontsnappen aan de stadse drukte? In het meest westelijke puntje van onze hoofdstad vind je de mooie boomgaard van Fruittuin van West. Hier pluk je van juni t/m oktober heerlijke appels, peren en bessen. De tuin is elke dinsdag t/m zondag open van 10:30 - 18:00. Na het plukken kun je neerploffen in het café voor een lekkere biologische lunch, borrelhap of een gebakje!

4. Très Jolie in De Glind

Kom tot rust in de prachtige tuin van Très Jolie, in de buurt van Amersfoort. Vanaf eind juli tot half september kan je elke dinsdag en zaterdag zelf biologisch fruit komen plukken. Je plukt er het lekkerste kleinfruit, en je kunt er daarnaast ook nog een hele hoop andere activiteiten doen zoals workshops, meditaties en seizoensfeesten. Zeker een tip voor deze zomer dus!

5. Sprankenhof in Udenhout

Bij biologische boerderij Sprankenhof in Udenhout kun je op woensdag t/m zondag van 11:00-18:00 fruit plukken! Heb je ook nog groenten en verse eitjes nodig? Die kun je ook oogsten en rapen. Verder biedt Sprankenhof ook nog een heleboel workshops en andere activiteiten aan. Genoeg te beleven!


Meer weten over biologisch? Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!


Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’), dat door Milieu Centraal is uitgeroepen tot topkeurmerk.

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)