Doe mee met de gratis workshop kombucha maken

30-11-20 09:51

Kombucha is een frisse, koolzuurhoudende drank van gefermenteerde thee. Ben jij benieuwd hoe je thuis jouw eigen biologische kombucha kunt brouwen? Doe dan mee met de workshop op zondag 13 december om 13:00 uur! Een professionele brouwer van biologische kombucha leert je alles over het maakproces, én de vele smaken die jij jouw kombucha kan geven. Kombucha maken is niet moeilijk en iedereen kan meedoen. Het is een interactieve workshop waarin er volop ruimte is om vragen te stellen over jouw kombucha.

In ‘t kort, wat is kombucha?

Kombucha is een gefermenteerde drank op basis van zwarte of groene thee met suiker. Door het toevoegen van de ‘kombucha-zwam’, ook wel SCOBY genoemd, gaat de drank fermenteren. SCOBY staat voor Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast, of in het Nederlands een symbiotische cultuur van bacteriën en gisten. De SCOBY zet de suiker om in talloze nieuwe bacteriën, vitaminen en mineralen waardoor de drank veranderd van smaak en er koolzuur ontstaat. Voeg er verschillende smaken aan toe en je krijgt een heerlijk drankje!

Meld je gratis aan voor de workshop. Je ontvangt in de bevestigingsmail een boodschappenlijstje met alles wat jij nodig hebt om mee te doen.

Wat ga je leren tijdens de workshop?

In de workshop gaan we samen aan de slag met het maken van jouw kombucha. We nemen je rustig mee langs alle stappen om er zeker van te zijn dat je alles goed kunt volgen.

→ Leer kombucha maken van een professionele brouwer.

→ Hoe werkt fermentatie?

→ Waarom is kombucha het perfecte drankje om met biologische producten te maken?

→ Hoe maak jij jouw unieke kombucha door het toevoegen van smaak?

→ Vragen over het brouwen van kombucha? We beantwoorden ze graag!

Datum en tijd

De workshop is op zondag 13 december om 13:00 uur. Het is online live te volgen en duurt ongeveer 1,5 uur. Als je hebt deelgenomen kun je de workshop later terugkijken.


vind-ik-leuk(s)