Begin het jaar met de Overstapweken

23-12-19 10:23

In januari starten de Overstapweken! Heb jij duurzame en groene voornemens? Kiezen voor biologisch is de lekkerste en makkelijkste manier om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Vanaf maandag 6 januari vind je op biolekkervoorje.nl verschillende video’s en artikelen over de voordelen van biologisch. Lees nu alvast een selectie van artikelen over de keuze voor biologisch.

Waarom biologisch? Vier bloggers over hun keuze!

Wat zijn redenen om biologisch te kopen? Op welke momenten zijn we bewuster bezig met biologische voeding? Wat zijn de voordelen van biologische kinderopvang? We spraken vier bekende online bloggers over biologisch. Josine, Nina, Elsbeth en Scarlet vertellen over hun redenen om biologisch te kopen en over biologische voeding voor hun kinderen.

5 dingen die je nog niet wist over bio

Biologisch is lekker voor jou én voor de wereld! Hier zijn een heleboel redenen voor, zo kunnen de dieren lekker naar buiten, is er rond biologische bedrijven een grotere biodiversiteit en gebruikt de boer enkel natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen. Hier was je misschien al mee bekend. Maar ken je deze vijf feitjes over bio al?

Waarom steeds meer jonge ouders kiezen voor biologische kinderdagverblijven

Van bio babyvoeding tot wasbare luiers en minimoestuin. Steeds meer kinderdagverblijven en crèches profileren zich als een biologische en duurzame plek voor kinderen. Jonge ouders die bezig zijn met duurzaam leven kiezen steeds vaker voor biologisch. Voor zichzelf, maar vooral voor hun kinderen. Waar komt deze trend vandaan?

Recepten

Dagelijks een verschil maken door wat je eet? Dat kan door voor biologisch te kiezen. Probeer deze lekkere recepten voor wat variatie op je bord. Bomvol smaak en ze staan ook nog eens in een handomdraai op tafel. Zo wordt kiezen voor biologisch nóg leuker, lekkerder en makkelijker!

Meer weten over biologisch? Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!

vind-ik-leuk(s)