9 bio boerderijen om te bezoeken deze zomer

01-07-19 14:46

Benieuwd waar de biologische groente en fruit waar jij dagelijks van smult eigenlijk vandaan komt? Neem dan een kijkje op één van de vele biologische boerderijen in Nederland en ga lekker fruit plukken, geitjes aaien of volg een workshop kaas maken!

1. Tuin de Es, Noord-Brabant

Op Tuin de Es kijk je je ogen uit op de parkachtige tuin, waar de natuur in allerlei hoekjes en plekjes haar gang kan gaan. Er worden wel 80 verschillende biologische groenten, fruitsoorten, kruiden en (eetbare) bloemen geteeld. Op zomerse zaterdagen kan je de tuin bezoeken en aan het eind van de dag aanschuiven aan een heerlijk diner bereid met al het biologische lekkers uit de tuin.

2. Bioduin, Zeeland

In Zeeland is dit pareltje te vinden: Boerderij en biologische winkel Bioduin. Waan je in een wereld vol kleurrijke groenten en fruit waarvan het water je in de mond loopt. Op Bioduin wordt het fruit pas geplukt als het rijp is. In de boerderijwinkel koop je zelf geteelde producten en koop je de lekkerste huisgemaakte jam. Om niet genoeg van te krijgen! Bioduin is op woensdag t/m zondag open voor bezoekers.

3. Fruittuin van West, Noord Holland

Misschien wel het best bewaarde geheim van Amsterdam: de Fruittuin van West. In het puntje van Osdorp vind je deze bijzondere plek waar mensen elkaar ontmoeten, hun biologische inkopen doen en hun eigen groenten en fruit plukken. Zes dagen per week pluk je hier de heerlijkste paddenstoelen, witlof en (afhankelijk van het seizoen) fruit. Of ga op zoek naar de kakelverse eieren in de kippentuin! Een plek om je uren te vermaken. Fruittuin van West is op dinsdag t/m zondag open voor bezoekers!

4. Brandrood, Gelderland

In Ede vind je deze biologische kaasboerderij waar de brandrode koeien tevreden lopen te grazen in de wei. De grote trots van de boerderij? De ambachtelijke, rauwmelkse kaas. Deze koop je in de boerderijwinkel, samen met biologische wijn en ambachtelijk gebrouwen Doesburger Eng-bier. Elke zaterdag is de boerderijwinkel open en kun je de boerderij bezoeken!

5. De Boderie, Overijssel

Is één dagje boerderij niet genoeg? Bij De Boderie in Overijssel kun je overnachten in een bedstay, safaritent of in je zelf-meegenomen tentje! ‘s Avonds eet je wat de pot schaft en ‘s ochtends word je heerlijk wakker met een sterke bak koffie en een kakelvers eitje. Als dat niet genieten is! Neem contact op met de Boderie en reserveer jouw overnachting.

6. Agnes Kruiden, Utrecht

Al 10 jaar verbouwt Agnes met veel liefde haar kruiden op Landgoed Eyckenstein. Ze weet haar kruidenliefde en kennis met veel passie over te brengen tijdens haar workshops. Agnes haar kruidentuin is minstens net zo mooi als een bloementuin, de kruiden staan in volle bloei en hebben de meest wonderlijke kleuren! Extra leuk: op Landgoed Eyckenstein is ook Tuinderij Eyckenstein van Luuk Schouten te vinden. Hij verbouwt hier de lekkerste biologische groenten. Twee in één dus! Bezoek Landgoed Eyckenstein op woensdag t/m zaterdag.

7. Raspberry Maxx, Limburg

Gek op felroze, stevige en smaakvolle frambozen? Of is frambozenvlaai jouw ultieme favoriet? Dan móét je bij Raspberry Maxx langsgaan! Hier draait alles om het telen van de lekkerste frambozen. Op het terras kan je genieten van een lekkere kop koffie met een flink stuk frambozenvlaai. En neem vooral ook een vlaai mee naar huis, daar maak je het thuisfront heel gelukkig mee! Raspberry Maxx is open van dinsdag t/m zondag. In augustus kan je zelf frambozen komen plukken, vergeet niet een plekje te reserveren!

8. Boerderij ‘t Geertje, Zuid-Holland

Maakt niks jou gelukkiger dan lammetjes, kalfjes en biggetjes aaien? Bij Boerderij ‘t Geertje kun je elke dag van de week langs voor jouw dosis jonge dieren knuffelen! Daarnaast is het voor kinderen ook een waar paradijs: pony rijden, geitjes voeren en kanoën, ze kunnen hun geluk niet op! Natuurlijk zijn alle verse producten te koop in de biologische boerderijwinkel. Inslaan! Boerderij ’t Geertje is de hele week open voor bezoekers.

9. Landzicht, Zuid-Holland

Op biologische boerderij Landzicht in Strijen ben je op zaterdag 31 augustus van 10:00 - 17:00 van harte welkom op het zomerfeest! Op deze open dag kom je alles te weten over de bijzondere boerderij. Je kunt meedoen aan rondleidingen, workshops en andere leuke activiteiten. Op deze pagina vind je het programma en meer informatie!


Meer weten over biologisch? Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!


Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’), dat door Milieu Centraal is uitgeroepen tot topkeurmerk.


Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)