8 biologische restaurants met een gouden randje

27-11-19 09:45

Ga je graag uit eten, maar weet je niet precies waar ze biologisch serveren? Wij hebben samen met Stichting EKO (het keurmerk voor biologisch eten buiten de deur), acht restaurants voor je geselecteerd waar je kunt genieten van heerlijke biologische gerechten. Eetgelegenheden met een gouden randje; perfect voor de feestdagen. De restaurants zijn verspreid over het hele land, voor ieder wat wils!

1. Proef Puur Plaza, Enschede
Renske Wissink presenteert al jaren een aangeklede koffie, een warme lunch of high tea. Alles biologisch en met liefde klaargemaakt.

2. Broodje Bewust, Leeuwarden
Ontbijt, lunch of high tea? Het kan allemaal, hier eet je milieubewust, puur en lokaal.

3. Aan Sjuuteeänjd, Schinnen
Culinair genieten van Limburgse streekgerechten op hoog niveau, eerlijk en ambachtelijk. Een deel van de groente komt uit de eigen moestuin van chefkok Jean.

4. Gasterij Wasven, Eindhoven
In Groendomein Wasven ligt de sfeervolle Gasterij, waar je terecht kan voor een heerlijke lunch, een bijzonder diner of zomaar een kopje koffie of een drankje met iets lekkers.

5. Bloem Eten & Drinken, Amsterdam Lunchen of dineren op een prachtige locatie in de Plantagebuurt in Amsterdam, tussen de monumentale panden en tegenover Artis. Alles 100% biologisch en geheel glutenvrij.

6. Bistro de Stadshoeve, Zwolle
Ontsnappen aan de hectiek van alledag, genieten van de natuur en (h)eerlijk eten! Dit doe je in het hart van Stadshagen bij Bistro de Stadshoeve, onderdeel van park de Stadshoeve. Biologisch, puur en (h)eerlijk.

7. De Veldkeuken, Bunnik
Al 20 jaar gebruikt De Veldkeuken zo veel mogelijk de kracht van het omringende landgoed en de kwaliteiten van de streek. Alles wat het landgoed Amelisweerd aan lekkers te bieden heeft, komt er op tafel. Het eigengebakken brood is geroemd en geprezen.

8. Spirit Biologisch Eten & Drinken, Rotterdam
Zelf opscheppen bij Spirit: goed eten dat beter smaakt. eigenhandig klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. 100% biologisch en 100% vegetarisch.

Er zijn nog veel meer uitstekende locaties waar je vertrouwd biologisch kunt eten, kijk hier voor alle restaurants: www.eko-horeca.nl/

Meer weten over biologisch? Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’), dat door Milieu Centraal is uitgeroepen tot  topkeurmerk.

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)