Kijk de Bio Meet-up met Paul Holmbeck en Tjeerd de Groot terug

19-04-21 15:23

Met recepten, artikelen, video’s en interviews laten we dagelijks aan consumenten zien hoe lekker en makkelijk biologisch is. Maar ook professionals willen we inspireren. Dit doen we door kenners en sleutelfiguren uit de biologische sector uit te nodigen voor onze Bio Meet-up. De meet-up vond plaats op 20 januari tijdens de BioKennisWeek. Dat is een week waarin biologisch in de schijnwerpers stond, met online workshops en interessante sessies met sprekers uit de biologische sector.

Met de Bio Meet-up namen we de biologische sector in Denemarken onder de loep. Denemarken heeft namelijk het grootste biologische marktaandeel ter wereld, en daar kan Nederland nog een hoop van leren. Paul Holmbeck zorgde er, als directeur van Organic Denmark, voor dat Denemarken de grootste biologische verkoopcijfers ter wereld behaalde. In de meet-up scheen hij zijn licht op de belangrijkste lessen uit Denemarken en besprak hij deze met D66-politicus en kamerlid Tjeerd de Groot. Ben je benieuwd naar dit gesprek? Bekijk dan de video hieronder terug!

De volgende onderwerpen kwamen onder andere aan bod:

  • Sterke betrokkenheid van consumenten. Hoe heeft Denemarken gezorgd voor een grote vraag naar biologisch bij consumenten en wat kan Nederland daarvan leren?
  • Alle politieke partijen actief betrekken op hun eigen voorwaarden en tegelijkertijd een beroep doen op hun zeer verschillende belangen. Zou dat ook in Nederland werken?
  • Strategische partnerschappen opbouwen. Wat is de rol van de biologische keten, inclusief retail?
  • De overstap naar biologisch in de publieke sector realiseren binnen de bestaande budgetten. Wat kunnen we leren van de Denen?


Benieuwd naar onze vorige Bio Meet-up? Toen namen we de trend van biologische kinderdagverblijven onder de loep.

Meer weten over biologisch?

Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)