Stap over op biologische aardappels

29-12-20 13:36

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische aardappels, want biologische aardappeltelers gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen. Dat is lekker voor jouw stamppot én voor de wereld.

Robuuste rassen: lekker duurzaam

Biologisch aardappeltelers gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen, want deze zijn vaak niet goed voor het bodemleven, de dieren en de natuur. Dat is soms wel een uitdaging, want aardappelplanten zijn heel gevoelig voor bepaalde schimmelziektes. Daarom werken biologische boeren met aardappelrassen die een sterke natuurlijke weerstand tegen deze ziektes hebben: robuuste rassen. Zo zorgen de telers voor een kleiner oogstverlies. Lekker duurzaam, en zo zijn chemische bestrijdingsmiddelen overbodig. Door over te stappen op biologische aardappels help je mee aan een vitale bodem en een schone natuur.

Hoe herken ik biologische aardappels?

Biologische aardappels zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op de zak of andere verpakking, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologische aardappels?

  • Biologische aardappels worden geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen, en dat is belangrijk voor een gezonde bodem.
  • Biologische aardappeltelers gebruiken alleen natuurlijke mest en doen aan vruchtwisseling. Zo werken ze aan een beter klimaat.
  • Zin gekregen in een portie piepers? Probeer eens deze stamppot boerenkool met worst.

Meer weten over biologisch?

Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is tussen biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!

Tags

overstapweken

vind-ik-leuk(s)