Stap over op biologische fruitstroop

29-12-20 13:35

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische fruitstroop, want dat is ingedikt sap van 100% biologische appels en peren. En bij de teelt worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dat is lekker voor het milieu én voor jouw boterham.

Sterke rassen en een rijk bodemleven

Biologische fruitstroop bestaat alleen maar uit fruit, zonder toevoegingen! Zo weet je zeker dat er geen chemische geur-, kleur- of smaakstoffen zijn toegevoegd en blijf je lekker dicht bij de natuur. Biologische fruittelers gebruiken ook geen chemische bestrijdingsmiddelen op hun appel- en perenbomen. De biologische teler verbouwt zijn appels en peren met aandacht voor het milieu. Hij kiest voor sterke rassen die tegen een stootje kunnen, en zorgt voor een rijk bodemleven waardoor zijn fruitbomen extra gezond zijn. Biologische boeren zorgen er met hun hele werkwijze voor dat hun gewassen minder snel ziek worden, waardoor ze geen chemische bestrijdingsmiddelen hoeven te gebruiken. Wel zo lekker voor jouw boterham met fruitstroop!

Hoe herken ik biologische fruitstroop?

Biologische fruitstroop is makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op de verpakking, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologische fruitstroop?

  • Biologische fruitstroop is vaak wat duurder, ontdek hier hoe dat komt.
  • In biologische fruitstroop vind je geen chemische E-nummers!
  • Fruitstroop eet je het lekkerst op een stuk biologisch brood. Bakker Menno ‘t Hoen vertelt hoe hij zijn brood zo zuiver mogelijk maakt met slechts een paar ingrediënten.

Meer weten over biologisch?

Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is tussen biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!

Tags

overstapweken

vind-ik-leuk(s)