Stap over op biologische groentesappen

29-12-20 12:51

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische groentesappen, want biologische boeren telen hun groenten in de volle grond. Hierin zitten alle voedingsstoffen die de groenten nodig hebben om weerstand en smaak te ontwikkelen. Dat is lekker voor jouw vitamineboost én lekker voor de natuur.

De boer houdt de bodem in topconditie

Stap over op biologische groentesappen. Want dat is een makkelijke manier om een positieve impact op de wereld te maken. Biologische boeren telen hun groente namelijk altijd in de volle grond. De planten halen zo, via hun wortels, hun kracht uit de aanwezige voedingsstoffen in de bodem. De boeren zorgen er het hele jaar voor dat de bodem in goede conditie blijft. Hier is veel kennis, tijd en aandacht voor nodig. Biologische telers hebben veel slimme manieren om hun gewassen op natuurlijke wijze te beschermen tegen ziekten en plagen, en de bodem zo gezond mogelijk te houden. Ze kiezen bijvoorbeeld voor gewassen die ziekteresistent zijn en voeden hun bodem met compost en mest van biologische dieren. Dat is lekker voor jouw groentesapje én voor de natuur!

Hoe herken ik biologische groentesappen?

Biologische groentesappen zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op de verpakking, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologische groentesappen?

  • Joris Kollewijn teelt de lekkerste groenten en kruiden op zijn biologisch-dynamische boerderij.
  • Ook biologische groenten kunnen in een kas verbouwd worden. Glastuinbouwer Ron van Dijk vertelt hoe hij, ook in de kas, dicht bij de natuur blijft.
  • Met wortel, tomaat en biet ben je vast bekend. Maar ken je pastinaak, schorseneren en postelein al?

Meer weten over biologisch?

Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is tussen biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!

Tags

overstapweken

vind-ik-leuk(s)