Stap over op biologische vleesvervangers

29-12-20 12:50

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische vleesvervangers. Producenten van biologische vleesvervangers gebruiken geen kunstmatige toevoegingen, alleen de lekkerste biologische ingrediënten die al vol van smaak van zichzelf zijn. Dat is lekker voor een dagje zonder vlees én voor het milieu.

Alleen biologische ingrediënten vol smaak

Kies jij al voor een dagje (of meer) vega? Het is een makkelijke manier om het verschil te maken! Een dagje geen vlees of vis is lekker voor je gezondheid, de dieren én het is lekker duurzaam. Daarnaast zijn er genoeg lekkere alternatieven te vinden in de (biologische) supermarkt. Producenten van biologische vleesvervangers gebruiken geen chemische toevoegingen als kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Als er geur-, kleur- of smaakstoffen worden gebruikt zijn deze altijd van natuurlijke oorsprong. Zo weet je zeker dat jouw vegetarische alternatief bestaat uit alleen maar biologische ingrediënten die van zichzelf vol van smaak zijn. Ga bijvoorbeeld voor een lekkere biologische groenteburger, maak een broodje falafel of marineer blokjes tofu in je favoriete marinade. Keuze genoeg! Overstappen op biologische vleesvervangers is lekker voor jou én voor het milieu.

Hoe herken ik biologische vleesvervangers?

Biologische vleesvervangers zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op de verpakking, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologische vleesvervangers?

Meer weten over biologisch?

Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is tussen biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!

Tags

overstapweken

vind-ik-leuk(s)