Stap over op biologische melk

26-08-20 11:10

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische melk, want biologische melkveehouders hebben weilanden die volstaan met vers gras, klavers en allerlei kruiden. Zo hebben de koeien een mooi gevarieerd dieet en dat proef jij terug. En dat is lekker voor jouw glas melk én voor de wereld.

Veel ruimte met voedzaam gras vol klavers en kruiden
Biologische melkveehouders laten hun koeien zoveel mogelijk buiten lopen. De koeien blijven alleen binnen als het weiland te drassig is. Gemiddeld lopen biologische koeien daardoor minstens twee keer zoveel buiten als niet-biologische koeien. In de weide eten ze voedzaam gras vol met klavers en kruiden. Melkveehouders beschikken over veel land omdat alle koeien, ook de koeien die nog geen melk geven, naar buiten gaan. Je zou het misschien niet verwachten, maar lekkere melk begint bij een gezonde bodem. Biologische boeren gebruiken geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen, maar houden de bodem vruchtbaar met dierlijke mest en compost, dat weer voedsel is voor het leven onder de grond, zoals wormen. En die vruchtbare bodem zorgt voor lekker sappig gras met klavers en kruiden, waar de koeien van kunnen grazen. Deze koeien geven dan weer voedzame en smaakvolle melk. Overstappen op biologische melk is dus lekker voor jou, de koe én de natuur.

Hoe herken ik biologische melk?
Biologische melk is makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op het pak, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologische melk?
  • Ontdek waarom biologische melk belangrijk is voor de dieren en het landschap.
  • Zuivelproducent Klaas voert het hele proces van zuivelproductie uit: van koe tot kaas, kwark en (karne)melk.
  • Consumenten in Denemarken kopen het meest biologisch van de hele wereld. Ze kopen vooral groente, fruit, zuivel en babyvoeding biologisch.

Meer weten over biologisch?
Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)