Stap over op biologisch fruitbeleg

26-08-20 11:00

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologisch fruitbeleg, want biologische fruittelers hebben hun producten in de volle grond staan en daardoor is het vol van smaak. Dat proef je terug in fruitbeleg. En dat is lekker voor jouw ontbijt én voor de wereld.

Fruit in de volle grond
Biologische fruittelers gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen, en moeten dus andere slimme manieren verzinnen om plaaginsecten onder controle te houden. Zo laten sommige boeren kippen door hun boomgaard scharrelen. De kippen eten allerlei beestjes die schadelijk zijn voor de boom. Ook eten ze het gevallen fruit zodat dit niet ligt te schimmelen en de boom kan aantasten. Biologische boeren werken zo in harmonie met de natuur. Biologisch fruit groeit altijd in de volle grond, zonder kunstmest. De plantjes krijgen de tijd om met hun wortels in de aarde alle benodigde voedingsstoffen en smaak op te nemen in de vruchten. En dat proef je!

Hoe herken ik biologisch fruitbeleg?
Biologisch fruitbeleg is makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op het potje, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologisch fruitbeleg?
  • De prijs van biologisch fruitbeleg ligt meestal iets hoger. Lees hier waarom, en ontdek hoe een biologische frambozenteler zorg draagt voor mens, dier en milieu.
  • Boer Johan vertelt in dit interview vol passie over zijn biologische aardbeien.
  • Gebruik biologisch fruitbeleg in één van deze vijf ontbijtjes!

Meer weten over biologisch?
Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)