Stap over op biologische peulvruchtenwafels

26-08-20 10:53

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische wafels van peulvruchten, zoals linzen of kikkererwten. Biologische boeren telen peulvruchten om de bodem te verbeteren. Ze binden stikstof uit de lucht en zorgen voor een gezonde basis. Dat is lekker voor jouw tussendoortje én voor de kwaliteit van de bodem.

Peulvruchtenwafels: lekker voor je gezondheid én voor de natuur
Tabee rijstwafel, hallo peulvruchtenwafel! Deze wafels zijn gemaakt van linzen, kikkererwten of andere peulvruchten. Biologische boeren telen peulvruchten om de bodem te verbeteren. Peulvruchten zijn namelijk vlinderbloemige planten, die stikstof uit de lucht binden. Het stikstof wordt opgeslagen in de wortels en komt daar vrij in de bodem. Hierdoor heeft de plant minder voeding in de vorm van mest nodig om groot en sterk te worden. Doordat peulvruchten stikstof binden, verrijken ze ook de bodem met voedingsstoffen. En dat is weer fijn voor de bodemvruchtbaarheid en het bodemleven. Linzen, kikkererwten en andere peulvruchten bevatten daarnaast veel vezels en eiwit: voedingsstoffen die belangrijk zijn voor je spieren en een goede darmwerking. Overstappen naar biologische wafels van peulvruchten is dus lekker voor jouw variatie én voor de natuur.

Hoe herken ik biologische peulvruchtenwafels?
Biologische peulvruchtenwafels zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op de verpakking, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologische peulvruchtenwafels?
  • Biologische peulvruchten worden geteeld zonder kunstmest, wel zo lekker voor de bodem!
  • Peulvruchtenwafels zijn een makkelijke manier om wat extra eiwit binnen te krijgen. Ontdek hier nog 5 verrassende plantaardige eiwitbronnen.
  • Een peulvruchtenwafel neem je gemakkelijk mee voor onderweg! Bekijk hier nog meer tips voor een lekkere lunch.

Meer weten over biologisch?
Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)