Stap over op biologische volkoren pasta

26-08-20 10:42

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische volkoren pasta, want dat is gemaakt van biologische tarwe, logisch. Geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen, dus goed voor de wereld eromheen. Dat is lekker voor jouw pastaatje én voor de natuur.

Vruchtwisseling voor een vitale bodem en sterke planten
Biologische boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen tegen plagen en plantenziekten. De boeren hebben andere, slimme manieren om op milieuvriendelijke wijze hun land vruchtbaar te houden en om plantenziektes te voorkomen. Eén van deze manieren is vruchtwisseling: de boer teelt het ene jaar biologische tarwe op een stuk grond, en het jaar erop een ander gewas. Pas na zes, zeven of zelfs acht jaar teelt de boer weer tarwe op dat stuk grond. Door vruchtwisseling blijven de bodem en planten vitaal, en krijgen insecten en andere organismen minder kans om zich tot een plaag te ontwikkelen. Overstappen op biologische volkoren pasta is dus een makkelijke manier om de natuur een handje te helpen!

Hoe herken ik biologische volkoren pasta?
Biologische volkoren pasta is makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op de verpakking, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologische volkoren pasta?
  • Biologische volkoren pasta wordt gemaakt van biologische tarwe, dat is lekker voor de bodem!
  • Door biologische tarwe te telen werken biologische boeren aan een beter klimaat.
  • Inmiddels trek gekregen? Deze pasta met gegrilde courgette heb je zo op tafel.

Meer weten over biologisch?
Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)