Stap over op biologisch brood

26-08-20 09:46

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologisch brood, want biologische bakkers gebruiken geen synthetische broodverbeteraars. Zo krijg je op een natuurlijke manier een knapperige korst met een zacht kruim. En dat is lekker voor jouw sandwich én voor de wereld.

Tijd om te rijzen en zonder toevoegingen
De biologische bakker gebruikt graan dat zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest wordt geteeld. De bakker vermaalt dit tot meel en verwerkt het tot een deeg. In dit deeg zitten geen onnatuurlijke toevoegingen die de houdbaarheid moeten verlengen of de smeuïgheid van het brood vergroten, en ook zitten er geen chemische geur- en kleurstoffen in. Daarnaast krijgt biologisch brood extra tijd om te rijzen. Zo krijg je een voedzaam en natuurlijk product vol smaak. Overstappen op biologisch brood is dus niet alleen een makkelijke, maar ook een smakelijke manier om impact te maken!

Hoe herken ik een biologisch brood?
Bij brood kun je misschien in de war raken door termen als ‘ambachtelijk, oer of rustiek’, want betekent dat hetzelfde als biologisch, of niet? Niet per se, dus let altijd op het label: wanneer je brood koopt in een winkel waar zowel gangbare als biologisch broden worden verkocht, dan moet het duidelijk zijn welke biologisch is. Dat kan op twee manieren:
  • het brood is voorverpakt en er staat een sticker op met het Europese biologisch keurmerk, of
  • het biologisch brood is voorzien van eetpapier (of ouwel) waar het Europese biologisch keurmerk op staat.

In een winkel waar ook niet-biologische producten verkocht worden, is het verplicht om het Europese biologisch keurmerk op de verpakking te hebben. Let daar dus altijd op.

Meer weten over biologisch brood?
  • Biologisch brood wordt gemaakt van biologisch graan, dat is lekker voor de bodem!
  • In biologisch brood vind je geen chemische E-nummers!
  • Zin gekregen in een boterham? Maak dit recept met gepocheerd ei, avocado en kruiden.

Meer weten over biologisch?
Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)