Stap over op biologische honing

26-08-20 09:40

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische honing, want biologische imkers laten de bijen hun nectar verzamelen in de natuur, waar geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Dat is lekker voor de bijen én voor de wereld.

Rondvliegen zonder chemische middelen
Honing lijkt misschien altijd een natuurlijk product, maar bijen kunnen op allerlei manieren gehouden worden. Biologische imkers houden hun bijen in bijenkasten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen als hout, in plaats van bijvoorbeeld kunststof. Maar om honing echt biologisch te kunnen noemen, telt ook het ‘vlieggebied’ van de bijen mee. In een straal van 3 kilometer om de bijenkast heen (zo ver kan een bij vliegen) mag niet gespoten worden met chemische bestrijdingsmiddelen. Dit kan dus in natuurgebieden zijn of bijvoorbeeld op het land van een biologische boer. Door te kiezen voor biologische honing stimuleer je dus het beheer van aaneengesloten natuurlijke gebieden waar de bijen hun nectar verzamelen.

Hoe herken ik biologische honing?
Biologische honing is makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op het potje, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologische honing?
  • Biologische honing is lekker voor de natuur en biodiversiteit. Lees hier waarom!
  • Wist je dat een derde van al het eten op aarde afhankelijk is van de bestuiving door bijen? Lees hier nog meer dingen die je nog niet wist over bio.
  • Gebruik biologische honing in één van deze vijf ontbijtjes!

Meer weten over biologisch?
Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)