Stap over op biologische radijsjes

26-08-20 09:34

Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische producten. Stap over op biologische radijsjes. Die groeien op eigen kracht, zonder kunstmest. Zo groeien ze in hun eigen tempo, waardoor ze hun krachtige smaak goed kunnen ontwikkelen. Dat is lekker voor jouw tussendoortje én voor de bodem.

Natuurlijke mest en compost zorgen voor alle nodige voedingsstoffen
Biologische boeren werken mee met de natuur, daarom telen ze radijsjes in de volle grond, zonder kunstmest. De productie van kunstmest veroorzaakt veel uitstoot van schadelijke stoffen, en kost erg veel energie. Daarom voeden biologische boeren hun bodems met natuurlijke mest en compost. Dat is fijn voor de natuur, want natuurlijke mest en compost wordt afgebroken door bodemdiertjes. Dit zorgt er onder andere voor dat de bodem goed vocht kan blijven vasthouden, en voor een levendige biodiversiteit. En die is weer belangrijk voor de vruchtbaarheid en waterhuishouding van de bodem. Uit deze vruchtbare bodem kunnen biologische radijsjes goed alle voedingsstoffen opnemen die ze nodig hebben om te groeien en hun smaak te ontwikkelen. En dat proef je!

Hoe herken ik biologische radijsjes?
Biologische radijsjes zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene blaadje). Deze staat altijd op de verpakking, of is anders aan het schap te herkennen.

Meer weten over biologische radijsjes?

  • Biologische boeren telen radijsjes zonder kunstmest, wel zo lekker voor het klimaat.
  • Ontdek hier wanneer radijsjes in het seizoen zijn, en hoe je seizoensgebonden en lokaal kunt eten.
  • Maak een lekkere lunch met jouw biologische radijsjes!

Meer weten over biologisch?
Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)