Stap over op biologisch tijdens de Overstapweken

20-08-20 09:19

31 augustus starten de Overstapweken! De zomervakantie is voorbij en we gaan allemaal weer aan de slag: een goed moment om over te stappen op biologische producten. Kiezen voor biologisch is de lekkerste en makkelijkste manier om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. We lichten twee weken lang producten uit waarmee jij het verschil kunt maken. Lees nu alvast een selectie van artikelen die uitleggen waarom biologisch een logische keuze is.

Hoe werken biologische boeren aan een beter klimaat?
Biologisch is lekker voor jou én voor de wereld! Biologische boeren werken dagelijks aan een beter klimaat met een gezondere bodem, meer biodiversiteit en minder uitstoot. Ontdek twee manieren waarop boeren dit bereiken, en wat de biologische veeteelt betekent voor het klimaat.

Biologisch voedsel is vaak duurder, hoe komt dat?
Vraag je je af waarom biologisch voedsel vaak duurder is? Je bent niet de enige! Veel mensen willen wel biologisch eten, maar de prijs weerhoudt ze ervan. We leggen je haarfijn uit waarom bio meestal wat meer kost, én geven je tips om slim boodschappen te doen. Zo wordt overstappen wel heel gemakkelijk.

De waarden van biologisch
‘Health, Ecology, Fairness en Care’, dat zijn de internationale waarden die altijd aan de basis liggen van de werkwijze van een biologische boer. Door deze waarden zijn biologische producten toekomstbestendig en lekker voor mens, dier en milieu. Maar hoe werkt dit in de praktijk?

8 tips voor een makkelijke en lekkere biologische lunch
Maak dagelijks het verschil door te kiezen voor biologisch. Wij helpen je een handje en geven je 8 tips voor een makkelijke biologische lunch om je vingers bij af te likken. Wil je nog meer food-inspiratie? Bekijk dan deze recepten om de keuze voor biologisch nóg leuker, lekkerder en makkelijker te maken.

Meer weten over biologisch?
Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)