16 gezellige biologische markten om te bezoeken

30-07-19 16:53

Maak kennis met de specialiteiten van de verkopers op de biomarkt in jouw buurt. Van lokale kaas tot vers gebrande noten! Wij zetten 16 biologische markten verspreid over het land op een rij. Naar welke markt ga jij deze week?


1.
Amsterdam: Nieuwmarkt

Onze hoofdstad kent meerdere biologische markten, maar de markt op de Nieuwmarkt is toch wel één van de bekendste. En dat is niet voor niets! Elke zaterdag kijk je hier je ogen uit aan al het biologische (en vaak lokale) lekkers dat uitgestald staat op de marktkramen.


2.
Arnhem: Kerkplein

Op zaterdag vindt de wekelijkse markt plaats op het Kerkplein. Een onderdeel hiervan is de biologische markt, waar je alles van groenten, fruit en brood tot aan natuurvoeding en noten kunt vinden. Inslaan maar!


3.
Utrecht: Vredenburg

Op deze biologische markt staan elke vrijdag enorm veel producenten vol enthousiasme hun producten te verkopen. Dé gezelligste markt in Utrecht waar je je wekelijkse biologische boodschappen kunt inslaan!


4.
Breda: Veemarktplein

Elke dinsdagochtend koop je op de Veemarktstraat in Breda de lekkerste biologische producten. Je kunt er terecht voor al je biologische boodschappen, zoals groenten, fruit, zuivel, brood en banket!


5.
Den Bosch: Markt

In het centrum van Den Bosch is al meer dan twintig jaar een biologische markt te vinden. Vrijdagochtend is hét moment voor de bewoners van Den Bosch en omstreken om hun verse en lokale boodschappen te doen bij hun vertrouwde adresjes.


6.
Wageningen: de Grote Kerk

In het historische centrum van Wageningen doe je elke zaterdag de lekkerste biologische boodschappen! Van de lekkerste zuivel en brood, tot heerlijke biologische gebakjes, poffertjes en paddenstoelen.


7.
Groningen: Harmonieplein

Elke tweede en vierde zaterdag van de maand vind je de Ommelander Markt op het Harmonieplein in Groningen. Boeren en producenten uit de omgeving komen bijeen om de bewoners van Groningen kennis te laten maken met hun (h)eerlijke producten!


8.
Emmen: Schoolstraat

Elke vrijdag vind je in de Schoolstraat in Emmen de kraampjes die de lekkerste biologische producten verkopen. Een gezellige markt die onderdeel is van de wekelijkse reguliere markt!


9.
Leeuwarden: Zaailand

In Leeuwarden kun je op vrijdag terecht voor lokale, verse en biologische boodschappen op de biologische markt op het Zaailand! Koop bijvoorbeeld groenten en fruit van regionale telers, verse kaas, zuivel en brood.


10.
Heiloo: ‘t Loo

Op donderdagmiddag vindt de biologische markt bij winkelcentrum ‘t Loo plaats in Heiloo. Kijk je ogen uit bij de heerlijke verse producten van de (lokale) producenten en maak kennis met hun specialiteiten.


11.
Den Haag: Prins Hendrikplein

De gezelligste stadswijk van Den Haag? Het Zeeheldenkwartier! Een gezellige wijk met talloze hotspots, een fijne sfeer én een wekelijkse biologische markt op donderdag. Zeker een bezoekje waard dus!


12.
Rotterdam: Eendrachtsplein

De biologische markt in Rotterdam is een kleine, gezellige markt met trouwe verkopers en bezoekers. De markt staat elke dinsdag op het Eendrachtsplein en je vindt er de lekkerste groenten, fruit, vlees en delicatessen!


13.
Noordgouwe: Kwekerij Zuidbos

Ook Zeeland kent gezellige biologische markten! Elke zaterdag ben je welkom bij biologische kwekerij Zuidbos om jouw verse boodschappen te doen bij lokale ondernemers en producenten.


14.
Eindhoven: Wilhelminaplein

Al sinds 2009 wordt elke zaterdag een markt georganiseerd op het gezelligste plein van Eindhoven. Elke week is er weer een ruim aanbod aan allerlei lokale en biologische producten te vinden!


15.
Roermond: Stationsplein

Voor heerlijke, lokale en biologische producten ben je bij de biologische markt in Roermond aan het juiste adres. Elke woensdag kun je hier kennis maken met de producten van boeren en telers uit de regio!


16.
Maastricht: Stationsstraat

De biologische markt in Maastricht is dé plek voor lokale, smakelijke en biologische producten. Elke donderdagmiddag kun je terecht op de markt in de hippe buurt Wyck.


Meer weten over biologisch? Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!


Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’), dat door Milieu Centraal is uitgeroepen tot  topkeurmerk.


Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)