10 x stoere zomerse BBQ groenten

05-06-19 17:01

Het is warmer en dat betekent dat we de barbecue weer uit de schuur kunnen trekken! Geef groenten eens de hoofdrol en grill ze op de barbecue. Dat geeft een heerlijke smaak aan de veggies, een verrassing voor de smaakpapillen! Weet je even niet welke groenten je kan kiezen? Geen nood, wij geven je tien tips om je vingers bij af te likken. Biologisch én in het seizoen, extra lekker dus voor jou én de wereld om je heen!


1. Aardappel

Gaat de aardappel ooit uit de mode raken? Wij denken van niet! Met gepofte aardappel van de barbecue zit je sowieso goed. Biologische aardappels worden zonder chemische middelen geteeld dus je kunt ze met een gerust hart in de schil poffen! Met de vulling kun je natuurlijk variëren, probeer bijvoorbeeld deze gepofte aardappel met spinazie en gorgonzola.


2. Broccoli

In de zomer wordt broccoli in Nederland geoogst, en heb je dus verse broccoli rechtstreeks uit de Hollandse grond! Vers, met een goede crunch én bomvol voedingsstoffen. Extra fijn: deze groene rakkers doen het héél goed op de barbecue! Ga bijvoorbeeld voor deze lekkere geroosterde broccoli salade.


3. Artisjok

Een artisjok van de barbecue is onweerstaanbaar! Er bestaat geen betere barbecue-snack dan gegrilde artisjokblaadjes met een lekkere dipsaus. Om de beste artisjok te kiezen ga je voor een verse artisjok die glanzend, stevig en onbespoten is! Tip: deze gegrilde artisjokken met knoflook-parmezaanboter.


4. Bloemkool

Behandel je bloemkool eens als een stuk vlees! Het is de ideale groente om heerlijk te grillen. Maak bijvoorbeeld deze lekkere bloemkoolsteak met zoetzure dressing. Ga voor puur natuur met een biologische bloemkool om zo min mogelijk chemische middelen binnen te krijgen.


5. Rode biet

Bieten zorgen voor een vrolijk kleurtje aan jouw zomerse barbecue tafel én zijn natuurlijk lekker zoet! Kinderen vinden ze daarom vaak ook heel lekker. Kies wel voor biologische bietjes, dat is lekker voor de kleintjes en lekker voor de wereld! Lees hier hoe je de beste gepofte bietjes van de barbecue maakt.


6. Wortel

De wortel is het lekkerst van de barbecue! Of geef je salade wat extra bite en kleur met deze supergroente. In de zomer komen wortels rechtstreeks van Hollandse bodem, heerlijk én lokaal dus! Maak bijvoorbeeld deze kleurrijke wortels met honing en tijm.


7. Venkel

Natuurlijk kan deze stoere knol niet missen in dit BBQ-lijstje! Venkel heeft een heerlijke anijsachtige smaak die nóg beter uitkomt na het grillen op de barbecue. Kies voor biologische venkel voor nog meer voedingsstoffen en kwaliteit! Dit gerecht heeft een lekkere marinade erbij, die de zoete venkel nóg lekkerder maakt. Smullen!


8. Mais

Een gegrilde maiskolf van de barbecue is een klassieker die altijd kan! Biologische mais wordt geteeld in volle grond met natuurlijke mest. Heerlijk zoet, met een lekkere bite en vol van smaak! Lees hier hoe je deze gele rakkers bereidt.


9. Rode kool

Rode kool is het hele jaar door van Nederlandse bodem verkrijgbaar en kun je heerlijk grillen op de barbecue! Of maak een lekkere, kleurrijke rode kool salade voor erbij. Ga je voor 100% puur natuur en kwaliteit? Kies dan voor biologische rode kool! Als je wel in bent voor een spectaculaire verschijning op de barbecue is dit recept een tip!


10. Vleestomaat

Last but not least: gegrilde vleestomaten van de barbecue! Deze tomaten zijn ware smaakbommen en stelen gegarandeerd de show. Biologische vleestomaten krijgen lekker lang de tijd om te groeien en dat proef je! Je kunt vleestomaten met allerlei lekkers vullen, bekijk dit recept voor inspiratie.


Meer weten over biologisch? Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is dus biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!


Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’), dat door Milieu Centraal is uitgeroepen tot topkeurmerk.


Recepten van De Hippe Vegetariër, Uit Pauline’s Keuken, De Smaak van Cecile, Smulpaapje, Koken met Karin, Betty’s Kitchen, Lekker en Simpel, Volkskrant en Lekker Tafelen.


Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)